Project Description

  • Diş Sıkma veya Diş Gıcırdatma (Bruksizm)

    Genellikle uyurken veya stresli anlarda meydana gelen bir durumdur. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde görülebilir. Bu durum, çeşitli belirtilere yol açabilir ve dişlerin, çenenin ve başın sağlığını etkileyebilir.

  • Diş Sıkma (Bruksizm) için  Botox tedavisi (Botulinum toksini)

    Botox tedavisi, diş sıkma ve gıcırdatma sorunlarını hafifletmek için etkili ve güvenli bir yöntemdir. Botox, çene kaslarına enjekte edildiğinde, kasların fazla kasılmasını önleyerek rahatlamalarını sağlar. Bu sayede dişlerin istemsiz olarak sıkılmasının ve gıcırdatılmasının önüne geçilir. Tedavi, genellikle birkaç dakika süren basit bir işlemdir ve genellikle sadece birkaç enjeksiyon içerir.

  • Botox tedavisinin avantajları şunlardır:

     Hızlı ve Etkili: Tedavi kısa sürede tamamlanır ve etkisi birkaç gün içinde görülmeye başlar.

    Az Yan Etki: Botox, çene kaslarını hedef alır ve diğer kaslara minimal etki eder. Yan etkiler nadirdir ve genellikle hafiftir.

    Uzun Süreli Rahatlama: Tedavinin etkisi genellikle 3-6 ay sürer. Bu süre sonunda tekrar tedavi edilerek rahatlama devam ettirilebilir.

    Dişlerin ve Çene Ekleminin Korunması: Diş sıkma ve gıcırdatma sorununu çözerek dişlerin ve çene ekleminin zarar görmesini engeller.

  • Botulinum Toksini (Botox) nedir?

    Bir bakterinin salgıladığı ve sinirlerden gelen uyarıların kaslara geçmesini engelleyen bir maddedir, içine Botulinum Toksini enjekte edilmiş bir kasın kasılma gücü, ilacın dozu ile orantılı olarak azalır veya tamamen kaybolur. Bu özelliği nedeniyle Botulinum Toksini, kasları istemsiz ve kontrolsüz olarak kasan, distoni gibi hastalıklarda kas gevşetici bir ilaç olarak kullanılır, ayrıca estetik amaçlı kırışıklık giderme, aşırı terlemede ve son dönemde migren tedavisinde kullanılmaktadır. Botulinum toksininin etki süresi kişiden kişiye değişkenlik göstermekle birlikte, kişinin kasını kullanımına bağlı olarak 3-6 ay sürebilmektedir. Uygulama sayısı arttıkça uygulamalar arası genelde açılabilmektedir. Botulismus toksini tedavisi kişiye özgü olmalıdır. Uygulama noktaları ve dozu cinsiyete ve kasın kasılma gücüne göre ayarlanmalıdır.

  • Botulinum Toksini (Botox) uygulaması 

    Diş sıkma veya bruksizm için botoks (botulinum toksin) tedavisi, çene kaslarının (özellikle masseter kasının) aşırı aktivitesini azaltmak için yaygın bir şekilde kullanılan bir yöntemdir. Botoks, kasların kasılma gücünü zayıflatarak diş sıkma belirtilerini azaltabilir. Botoks uygulaması genellikle şu şekilde yapılır:

    1. Değerlendirme: Öncelikle bir diş hekimi, nörolog veya dermatolog, diş sıkmanızın derecesini ve çene kaslarınızın durumu hakkında bir değerlendirme yapar.
    2. Hazırlık: Uygulama alanı temizlenir ve gerekli görülürse lokal anestezi kremi kullanılabilir.
    3. Enjeksiyon: Masseter kasına (çenenin her iki yanındaki büyük kaslar) küçük dozlarda botoks enjeksiyonu yapılır. Enjeksiyon genellikle birkaç dakika içinde tamamlanır ve oldukça hızlı bir işlemdir.
    4. Sonrası: Enjeksiyon sonrası uygulama alanında hafif bir rahatsızlık veya morluk olabilir ancak bu genellikle birkaç gün içinde geçer.

    Botoksun etkisi genellikle 1 ila 2 hafta içinde ortaya çıkar ve 3 ila 6 ay sürer. Bu süre zarfında diş sıkma belirtilerinde belirgin bir azalma olabilir. Düzenli olarak tekrarlanan tedavilerle sonuçların sürdürülebilir olduğu görülmüştür.

    Botoks tedavisi, diş sıkmayı tamamen ortadan kaldırmayabilir, ancak semptomları hafifletebilir ve çene kaslarının aşırı kullanımını engelleyebilir. Botoksun bu amaçla uygulanması için deneyimli bir uzmanla çalışmanız önemlidir. Tedavi kararını ve uygulamayı mutlaka bir sağlık profesyoneliyle birlikte yapmanız önerilir.

  • Botox tedavisi, diş sıkma ve gıcırdatma sorunlarından muzdarip olan hastalar için etkili bir çözüm sunar. Eğer siz de diş sıkma veya gıcırdatma sorunlarından şikâyetçiyseniz, uzman doktorumuzla iletişime geçerek uygun bir tedavi planı oluşturabilirsiniz.

  • Sorumluluk Reddi Beyanı

    Bu sayfada sağlanan bilgiler, genel bilgi amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliği taşımaz. Bu bilgiler, bir doktor-hasta ilişkisi kurmaz veya mevcut bir ilişkiyi değiştirmez. Herhangi bir tıbbi sorununuz varsa, doktora danışmanız önemlidir.

    Sayfada kanun içeriğine aykırı ilan ve reklam yapma kastı bulunmamaktadır.

Sizi Arayalım

    Çalışma Saatleri

    Pazartesi – Cuma 8:00 – 17:00
    Cumartesi 9:30 – 17:00

    ADRES

    Icon

    Doç. Dr. Hatice Özlece Kimdir?

    Doç. Dr. Hatice Özlece
    Doç. Dr. Hatice ÖzleceNöroloji Uzmanı

    Doç. Dr. Hatice Köse Özlece, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladığı tıp eğitimini 2006 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlayarak Nöroloji ( Beyin ve Sinir Hastalıkları) Uzmanı olmuştur.

    Edirne Devlet Hastanesi, Kars Devlet Hastanesi, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi, Edirne Devlet Hastanesi, Trakya Üniversitesi gibi kurumlarda hasta kabulü yapan Doç. Dr. Hatice Köse Özlece, Kayseri Acıbadem Hastanesinde 5 yıl görev yaptıktan sonra mesleki çalışmalarına şu an kendi muayenehanesinde devam etmektedir

    Icon

    Sizden Gelen Yorumlar

    Sağlığınız gibi görüşleriniz de bizim için önemli…

    Hatice hocamın emeğine, yüreğine sağlık. Hastalarına verdiği değer ve gösterdiği ilgi nedeniyle de mükemmel bir doktor.

    Selamlar ,sevgiler..☺

    PINAR

    Hatice hanıma muayene oldum ve kesinlikle Kayseri’nin en iyi nöroloji doktoru olduğunu düşünüyorum. Uzun süredir çektiğim baş ağrıları için pek çok doktora gitmeme rağmen, sadece o doğru teşhis koyup etkili bir tedavi uyguladı. Hem çok ilgili hem de alanında oldukça bilgili. Kesinlikle tavsiye ederim!

    ESRA

    Kayseri’de nöroloji doktoru arayışım sırasında Hatice Hanım’ı buldum. Detaylı açıklamaları ve sabırlı yaklaşımı sayesinde endişelerimi giderdi. Tedavi sürecim boyunca gösterdiği ilgi ve alaka için çok teşekkür ederim.

    İSMAİL

    Randevu Al

    Hata: İletişim formu bulunamadı.